Kussenvulling Kapok, nooit meer zonder!

Kussenvulling Kapok, nooit meer zonder!

maart 28, 2019 2 Door Mevrouw Blog

Ik heb iets nieuws uitgeprobeerd. Iedereen die veel zweet tijdens het slapen, lees dan maar snel door. Ik zweet best veel tijdens het slapen, soms word ik helemaal nat wakker! Niet alleen mijn lichaam maar ook mijn hoofd waardoor mijn haren ook nat worden. Ik ben mij rot gaan zoeken wat ik hier nou aan kan doen… Nou niks dus! Daarom ben ik opzoek gegaan naar een kussen met als eigenschap vocht opnemend. Ik kwam uiteindelijk terecht op een pagina over kapok kussenvulling. Ik heb het kussen zo snel mogelijk gekocht en uitgeprobeerd. Het kussen slaapt heerlijk en ik word niet meer wakker met nat haar. Lees veder om meer te weten te komen over Kapok Kussenvulling.

Kussenvulling Kapok

Het kussen heeft een hoog vochtregulerend vermogen, ventileert goed en is veerkrachtig. De tijk is van 100% katoen en voorzien van een ritssluiting om zelf de vulinhoud aan te vullen of te verminderen voor een ondersteuning op maat.
Wat is kapok? Kapok is een zachte, wattige stof en is 100 % plantaardig. Kapok is afkomstig van de kapokboom en groeit met name in Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Het is een uitermate geschikt vulmiddel voor kussens. Het is vele malen lichter dan katoen, vormt goed en is steviger dan dons. Allergie en huisstofmijt Kapok heeft een wasachtig laagje is daardoor hypo-allergeen. Geen kans voor huisstofmijten dus. Door dit laagje kunnen kussens met kapokvulling niet gewassen worden, maar als het volume van dit kapokkussen afneemt is bijvullen geen enkel probleem door de aanwezige ritssluiting. Kapok is het geurloos, vochtregulerend en goed ademend.

Voordelen:

  • 100 % plantaardig en duurzaam
  • Zeer licht materiaal en goed vormend
  • Stevig en biedt goede ondersteuning
  • Geurloos
  • Hypo-allergeen
  • Goed ademend
  • Makkelijk bij te vullen
  • Makkelijk te onderhouden (alleen even opschudden).

Nadelen:

  • Volume neemt geleidelijk af, waardoor je het kussen moet bijvullen.
  • Het kan niet gewassen worden.

Samengevat

Kussenvulling Kapok

Kapoknoot

Een kapok hoofdkussen kan veelal onder de categorie stevige kussens worden geplaatst, de kapokvulling is puur natuur en heeft geen toevoegingen van synthetisch materiaal. Wanneer een hoofdkussen met kapok vulling gevuld is, dan kiest men een kussen dat gevuld is met heerlijk zacht plantendons uit de kapoknoot. Hier zie je de kapoknoot.