Verticale tuin geeft prachtige uitstraling

Verticale tuin geeft prachtige uitstraling

mei 8, 2019 1 Door Mevrouw Blog

Mijn vriendin heeft al een lange tijd haar eigen kapsalon, sinds vorige maand heeft ze de kapsalon verbouwd. Voor dat de verbouwing begon had ze me verteld dat ze een verticale tuin in de salon wou. Ik wist niet waar ze het over had, omdat ze geen tuin bij haar kapsalon heeft. Het blijft dus dat verticale tuin een ander woord is voor een verticale beplante muur. De verticale tuin kan binnen en buiten op een muur geplaatst worden. Het geeft een prachtige uitstraling.

Groene Luxe

De verticale tuin is geplaatst door Groene Luxe, het is overal mogelijk om een verticale tuin te plaatsen. Als er niet genoeg daglicht aanwezig is regelt Groene Luxe dit met speciale daglicht lampen, op LED techniek, dit is eenvoudig en kostenbesparend manier om de planten van licht voorzien.

Groeneluxe geeft het volgende zelf als voordelen aan:

 • Flexibel systeem voor binnen en buiten
 • Creatieve vrijheid in ontwerp en plantkeuze
 • Eenvoudige uitwisseling van plantcassettes en inhoud van beplantingscups
 • Draagt bij aan gezond binnenklimaat door CO2 productie en fijnstofbinding
 • Eenvoudige installatie en snelle montageSalon
 • Nette, strakke en degelijke constructie
 • Temperatuur- en geluidsisolerend
 • Gering watergebruik
 • Weinig onderhoud
 • Geurarm
 • Recyclebaar

Onderhoud

Je verwacht het misschien niet maar het onderhoud is ook simpel. Afhankelijk van de afmetingen en locatie is er geen water toe en afvoer nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het systeem vullen met water, dit geeft de planten 4 – 6 weken voeding. Bij advies voor een automatisch irrigatiesysteem, zorgt deze ervoor dat de beplanting op een gedoseerde wijze van water en voedingsstoffen wordt voorzien. In combinatie met een onderhoudscontract garandeert Groene Luxe altijd een groene uitstraling.

Groene Luxe installeert in heel Nederland en ontzorgt het gehele traject rondom de verticale tuin. Onderhoud bestaat uit 8 – 12 keer per jaar een bezoek aan de groene wand.

Moswand

Er is meer mogelijk dan een verticale tuin. Een moswand, je raad het vast al… Een wand van mos, hier worden verschillende soorten mos op de muur geplaatst. Ik word heel enthousiast van de uitstraling vandaar dat ik dit even met jullie wou delen!