Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

mei 15, 2019 1 Door Mevrouw Blog

Jullie weten inmiddels dat wij 1,5 jaar geleden zijn verhuisd. We hadden het huis kaal gekocht en daarom hebben wij toen alles aan het huis laten verbouwen. Ik zal de komende tijd ook blogs schrijven over mijn meubels, vloer, etc. Nu het mooier weer begint te worden willen wij de tuin gaan laten opknappen, de tegels zien er goed uit, maar de gezelligheid ontbreekt nog.

In de tuin staat ook een heel leuk oud schuurtje, het zag eruit alsof het dak elk moment naar beneden kon storten. Voordat we iets aan het dak zouden doen hebben we eerst bij Dak123 een gratis dakinspectie gedaan. Zij adviseerde om het dak te laten vervangen met bitumen dakbedekking.

Bitumen_dak

Bitumen dakbedekking

Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd, het is een uitstekend materiaal om platte daken zoals aanbouw, veranda’s, dakkapellen

of schuren mee te bedekken. Het ontstaat bij de productie van ruwe olie.

De dakbedekking wordt aangebracht door middel van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt. Een bitumen dak heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Een bitumen dakbedekking heeft veel voordelen, enkele voordelen zijn:

  • Waterdicht
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Sterk materiaal
  • Relatief goedkoop
  • Duurzaam materiaal

De tuin

Tuin

In de tuin hebben we een stuk tegels laten vervangen door kunstgras, in de zomer kunnen de kinderen hier lekker op spelen.

De planten bakken rondom de tuin hebben we gevuld met enkele planten. Zo hebben we toch wat planten in de tuin.

Het bitumen dak heeft af en toe een kleine onderhoudsbeurt nodig. Hou er wel rekening mee wanneer je op het dak gaat staan, in de zomer kan bitumen erg zacht worden, terwijl het in de winter, onder 15 graden Celsius, juist hard wordt en makkelijk versplintert. Het voor- of najaar is de beste periode om te inspecteren en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.