Gietvloeren

Gietvloeren

mei 27, 2019 0 Door Mevrouw Blog

Een tijdje geleden had ik beloofd om al mijn ervaringen te delen. Zo ook over alle nieuwe dingen in ons ”nieuwe” huis waar wij inmiddels al 1,5 jaar wonen, Haha! In ons huis hebben wij gekozen voor een gietvloer. Gietvloeren geven een rustige uitstraling aan je woonkamer en keuken.

Wij hebben onze gietvloer laten plaatsen door Finestone Designfloors. De PU Gietvloeren zijn geschikt voor elke woonruimte. Doordat de vloer naadloos is, is de vloer makkelijk schoon te houden. Er kan dus geen stof en stofmijt in de naden blijven zitten. Een gietvloer past bij iedere woonstyle en is in veel warme kleuren te verkrijgen. Ook is de vloer in een betonlook te krijgen, hierin zijn 2 verschillende kleuren.

Plaatsen en kleuren

Bij gietvloeren is het mogelijk om vloerverwarming te nemen. Wij hebben hiervoor gekozen, in de winter vind ik het heerlijk om met koude voeten op vloerverwarming te lopen. Ook vindt onze hond het heerlijk om op de vloerverwarming te liggen.

Gietvloeren kunnen over elke dekvloer heen worden aangebracht, alleen bij een houten balkenvloer is dit niet mogelijk. De applicatie van het voorbereiden van de ondervloer tot en met het aflakken van de gietvloer duurt 5 werkdagen.

Een gietvloer is leverbaar in alle RAL en NCS kleuren. Voor een stoere look kan je kiezen voor een betonlook, deze is te leggen in 2 kleuren.

Prijs

Gietvloeren zijn er in vele soorten en prijzen. Net zoals bij vele andere producten bepaald de prijs ook vaak de kwaliteit. Prijzen variëren van €45.00 tot €120.00 per m/2. Van een aromatische Budget Gietvloer tot een PU UV Bestendige gietvloer, er zijn vele mogelijkheden.

Wij zijn uiteindelijk uitgekomen op €75.00 per m/2. De vloer gaat levenslang mee, dus in dat geval is het een goede investering. De aromatische gietvloeren zijn wel gevoelig voor verkleuren, hier moet je dus goed rekening mee houden. Een ervaren bedrijf kan je hier van alles over vertellen.