Latex spuiten – Wat is dat?

Latex spuiten – Wat is dat?

juli 16, 2019 0 Door Mevrouw Blog

Verven

Je muren/plafond latex spuiten. Als je aan het verhuizen bent en je trekt in bij je nieuwe huisje moet er 9 van de 10 keer wat gedaan worden aan de muren. De 1 gaat behangen en de ander gaat verven. Ik ben een voorstander van verven omdat behang met kinderen in huis niet altijd even goed gaat.

Maar het verven heeft altijd 1 grote nadeel vind ik. Je ziet vaak precies waar je hebt gerold aan het plafond met je roller. Wat lijdt tot nog een keer moeten verven en dat eens in de zoveel tijd. Gelukkig is dat met latex spuiten verleden tijd.

Latex spuiten

Wat is latex spuiten? Laten spuiten is het spuiten van latex op muren, plafonds en andere wanden. Deze muurverf heeft ongekend veel mogelijkheden. Daarnaast gaat het aanbrengen van latex muurverf vrij snel. En is het in de meeste gevallen 30 tot 40% goedkoper dan traditioneel sauzen met de roller en kwast.

 

Voordelen latex spuiten

  • Mooier & sneller dan rollen
  • Egale en strakke techniek
  • Goedkoper dan rollen
  • Snel gedaan

 

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook enige nadelen

  • De ruimte afplakken/afdekken
  • Spuitwerk levert nevel op
  • Er moet veel opgeruimd worden

 

Kosten van het spuiten

Omdat het Latex spuiten zelf erg snel gebeurd en er vooral veel tijd zit in het opzetten en opruimen,  worden de prijzen vaak per m2 berekend. Er kan een uitzondering gemaakt worden als er heel weinig m2 gedaan moet worden, dan kan er nog in uurtarief gerekend worden. Maar dat komt bijna niet voor.

De prijs van latex laten spuiten begint bij 5 euro per m2 netto wandoppervlakte. De bovenzijde van de prijs bandbreedte is zo’n 10 euro per m2.

 

Hieronder kunt u een video zien van hoe het latex spuiten eruit ziet.

Voor meer informatie over latex spuiten raad ik u aan om de website van Brinkhil te bezoeken. Heeft u een vraag voor mij? Laat die dan in de comments hieronder achter!