Klokkenmaker

Klokkenmaker

november 14, 2019 0 Door Advertisesolution

Klokkenmaker

Een klokkenmaker is een vakman die klokken maakt en/of repareert. Omdat bijna alle klokken tegenwoordig in de fabriek zijn gemaakt, bestaat het vak van een klokkenmaker vandaag de dag meestal alleen nog uit het repareren en restaureren van (oude) klokken.

Klok

Een klok is er vaak gewoon. Hij staat op een mooie schouw of kast of hangt op een bijzondere plek aan de wand. Hij is een prachtige aanvulling in het interieur en loopt vaak jaren zonder problemen. Dan ineens staat hij stil en doet het niet meer, wat doe je dan? Zijn de batterijen leeg of ga je toch verder kijken of je klok echt kapot is?

Geschiedenis van een klokkenmaker

Oorspronkelijk waren klokkenmakers ambachtslieden die met de hand klokken ontwierpen en bouwden. Gedurende de tijd verstreek, werd het klokkenmakers vak minder uitgebreid, maar nog wel evenzo specialistisch. De term klokkenmaker dateert, volgens kenners, uit het jaar 1390, ongeveer een eeuw nadat de eerste mechanische klokken verschenen. Met name werden er toentertijd in kloosters klokken gebruikt, daar de monniken graag op het juiste tijdstip kunnen bidden.