Relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling

oktober 13, 2020 0 Door Mevrouw Blog

Wat is relatiebemiddeling nou eigenlijk? Relatiebemiddeling is het in contact brengen van personen die op zoek zijn naar een affectieve relatie. Soms is het doel daarvan een huwelijk.

Een relatiebemiddelingsbureau zorgt ervoor dat jij niet alleen staat in deze zoektocht. Wat de meeste relatiebemiddelingsbureaus hebben is een groot bestand waar zij in zullen zoeken naar de best passende match voor jou.

Werkwijze

Vaak heeft een relatiebemiddelingsbureau ongeveer dezelfde werkwijze.

Stap 1: Een kennismakingsgesprek, op kantoor of bij u thuis.

Stap 2: Een intakegesprek, waarin jouw eisen en verlangen worden besproken.

Stap 3: Het bureau stelt een persoonsbeschrijving samen.

Stap 4: Het bureau gaat op zoek naar passende matches die voldoen aan de matchcriteria.

En hopelijk komt er dan een succesvolle date uit. Helaas is dat niet altijd zo.

Slagingspercentage

De belangrijkste vraag die je moet stellen aan een relatiebureau is, wat is jullie slagingspercentage? Maar de vraag dan is nog of het bureau het percentage aan u wilt vertellen en mocht dat zo zijn, of het de waarheid is.

Als u een bureau kiest waar u geen persoonlijke begeleiding krijgt, hoeft u geen wonders te verwachten. Dat betekent dat de relatiebureau alleen een passende match zoekt en je voor de rest er alleen voor staat. Alhoewel dat is bij elke relatiebureau ook anders, dus vraag altijd duidelijk wat je wilt weten.

Via relatiebemiddeling kunt u een test doen om te kijken welk relatiebureau het beste bij u past.

Kosten

De kosten van een relatiebemiddeling bureau verschillen. Alhoewel er is een vuistregel dat een professionele persoonlijke relatiebemiddeling rond de 1000 euro moet uitkomen, los van eventuele korting. Krijgt u een veel goedkopere prijs dan is het handig om 2 keer na te denken bij het gekozen bedrijf.

Boven de €1200 euro voor alleen persoonlijke relatiebemiddeling, dat wil zeggen zonder advisering en/of coaching betaalt u daarentegen teveel. Maar dat verschilt natuurlijk ook per bureau en mocht er wel persoonlijke begeleiding bij zitten dan zijn de prijzen vaak hoger.

 

Ik hoop dat u aan de hand van dit artikel een duidelijk beeld hebt gekregen over het gehele relatiebemiddeling proces en dat u er nog wat aan zal hebben.