Relatietherapie

Relatietherapie

oktober 13, 2020 0 Door Mevrouw Blog

Therapie komt in verschillende soorten en maten. Een veel voorkomende is relatietherapie maar er zijn ook andere soorten (relatie)therapieën zoals liefdestherapie, single therapie, ademtherapie en zakelijke therapie.

 

In deze blog zal ik elk soort therapie een beetje inlichten.

 

Relatietherapie

Het doel van relatietherapie is per koppel verschillend maar de definitie van relatietherapie is een vorm van therapie die probeert een slechte relatie tussen twee mensen te verbeteren. In elke relatie komen er problemen voor, geen 1 relatie is perfect. Daarom is de ‘main focus’ van een relatietherapeut niet om de liefde weer bij elkaar aan te wapperen maar door de communicatie tussen elkaar te verbeteren.

Liefdestherapie

Het gaat over de liefde maar niet alleen over de romantische liefde. Het gaat over liefde in alle soorten relaties, met je ouders, broers, zussen, partners en ga zo maar door. Wanneer je kiest voor liefdestherapie, kies je voor onderzoek. Je kiest niet voor de snelle fix maar je kiest ervoor om het proces aan te gaan en grondig onderzoeken waarom je bent waar je nu bent.

Single therapie

Je bent al voor een langere tijd single en je bent er wel klaar mee. Maar je hebt geen idee wat je anders kunt doen om de liefde aan te trekken. Wanneer je zelf geen idee hebt hoe je dit kunt veranderen is single therapie misschien de keuze voor jou. In deze soort therapie ga je samen de diepte in om jouw leven te onderzoeken en waarom welke soorten patronen terug komen.

Ademtherapie

Ademen, dat zou toch bij iedereen vanzelfsprekend moeten zijn? Toch is ontspannend ademhalen voor sommigen een hele kunst. Bij langdurige stress raakt je lichaam ontregeld. Voor je ademhaling geldt niets minder. Lang aanhoudende spanning kan leiden tot een minder efficiënte ademhaling. Dit kost onnodig veel energie en kan voor vervelend spanningsklachten zorgen. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom is er speciale ademtherapie om het verhaal te leren achter jouw ademhaling en krijg je de kracht om mogelijk te transformeren.

Zakelijke therapie

Dit soort therapie is bedoeld voor iedereen die zakelijke relaties onderhoudt. Werk en carrière zijn voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven en identiteit. Daarom is aandacht in zakelijke relaties net zo belangrijk als aandacht voor relaties thuis. Zeker bij een conflict op de werkvloer waarin je merkt dat onderlinge meningen heel erg verschillen.

 

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje een beeld heb gegeven met allemaal andere soorten therapie. Wie weet heb ik je onbewust geholpen in het vinden van de type therapie die jij misschien nodig hebt. Vergeet nooit, het is niet iets om je voor te schamen. Ieder mens kan op de 1 of andere manier baat hebben aan therapie. Mocht je geïnteresseerd zijn in een Relatietherapeut in Rotterdam kijk gerust is een keer op liefdestherapie.nl zij hebben mij enorm geholpen in een moeilijke tijd.